Saturday, June 20, 2009

BILA DISAHKAN MENGANDUNG!!


Dengan lafaz Bismillahirrahmanirrahim ...
I’m back again .. Erm..sebenarnya dah lama aku nak kongsikan citer pasal mengandung nie. Cuma aku tak b’kesempatan jerk. Maklumlah, nak entry kat office line tak clear sgt. So, t’paksala aku tunggu Angah aku balik dari b’cuti semester..Pe lagi aku pinjamla laptop die. Aku belum mampu lagi beli laptop..Insya Allah jika ada rezeki pasti akan ku miliki jua. Maklumlah..aku kan nak promote bisnes andaman aku.

Ok berbalik kepada tajuk d’atas..BILA DISAHKAN MENGANDUNG!! Oh My God..Syukur Alhamdulillah..Rezeki untuk menerima cahaya mata awal!! Aku & hubby memang tak jangka akan memiliki cahayamata s’awal tu. Aku masih ingat lagi tarikh nie..21hb Dec 2007..Aku buat ‘pregnancy test’ di Klinik Pro-Care Tampoi Utama..Rasa mcm tak percaya jerk doktor tu ucap tahniah..Pergh!! Pe lagi..happy sesangat!!! Kalau tak silap aku kandungan aku masa tu da 6minggu...So kandungan masih baru lagi..jadi kena jaga kandungan..Maklumla mcm2 bole b’laku..Aku apalagi..cepat2la bagitau Ibu Adam yang aku pregnant.Suke die...... tumpang gembira..Bila kandungan aku da menjangkau minggu ke-8 (8hb Jan ’08) aku pergi ke Klinik Kerajaan Tampoi Johor Bahru..Sebab masa tu aku tak tahan sesangat dengan ‘morning sickness’..Sehingga waktu keje ku terganggu..Asik pening kepala yang teramat2 sakit..Allah je yang tau keadaan aku time tuh.. Sampai je kat klinik tu..nurse minta ic & sijil nikah (p/s : tujuan memastikan sama ada nikah @ tidak). Kemudian, nurse minta aku buang air kecil bagi tujuan samada negatif @ positif. Nurse suh timbang..Erm..ms tuh berat aku sebanyak 66.5kg (p/s : aku tak berasa malu dgn berat aku nie ok..) Pastu, nurse amek darah aku sket bagi tujuan jenis darah aku..erm..darah aku jenis O+.. Bila semua da ok..Nurse bagi date next month untuk aku buat pemeriksaan.. Pergh..kalau mcm nie aku kena cutila setiap bulan...takpe2..demi baby..hiks..
Ok..next time aku continue citer pasal peknen nie ...

3 comments:

DiraDiya said...

hehehe.. sgt jeles bla dpt tau hang pregnant dlu dr den!..
ini tidak adil!!.. (ala2 cite p.ramlee)

tieha8384 said...

salam kak julie....nk tnyer akak pun andam jgak erk......kiter nk dgr laa.......ikut la blog kiter erk....

~scha sha~ said...

ingatkan td akk pregnant da second baby....hehe