Saturday, May 22, 2010

'KAU' jgn hina keturunan aku!!

Salam semua..mesti korang semua tertanya dengan title kat atas tuh..Ummi ngah geram dari semalam. Rasanya ummi patut luahkan di blog kesayangan ummi nie.
Apa yang patut ummi lemparkan kepada orang tuh ialah 'BIADAP'. Aku tak penah sentuh tentang keturunan KAU. Aku tak penah hina keturunan KAU. Walaupun KAU berperangai 'BURUK' tapi aku tak penah pertikaikan perangai KAU.KAU tu dah la jadi bapak orang, tapi perangai masyaAllah..budak-budak opis pun perangai camne..Ok..aku tak nak panjangkan citer tentang perangai KAU tuh.
Untuk pengetahuan KAU...memang keturunan aku dari seberang. Tapi mak bapak aku tak pernah mengemis dengan orang-orang disekeliling untuk meminta sesuap nasi atau nak kaya cepat. Aku puas merasa kepayahan mak bapak aku. Keluarga aku tak pernah menyusahkan orang-orang. Orang-orang je yang suka menyusahkan keluarga aku. Tapi masa aku kecik, bolehlah aku adik beradik berdiam diri. SEKARANG, TIDAK LAGI!! Kami adik beradik sudah besar panjang. Tahu mana buruk mana baik. Kalau orang-orang sibuk mengata keluarga aku, aku akan jawab..sedar diri sikit. Jaga keluarga sendiri. Memang adik-adik lelaki ku nakal2, tapi usia makin matang mereka semakin bijak bermain dengan kehidupan. Bukan nya merosakkan sesiapa pun. Kenapa KAU perlu menyibuk. Selama nie pun aku tak pernah jumpa KAU sebelum aku kerja di sini. Tapi semalam KAU betul2 menghiris perasaan aku. KAU tak layak hina keluarga aku. KAU TAK LAYAK!!!
HEY, JANTAN..KAU JANGAN GANGGU,
JANGAN HINA, JANGAN CACI LAGI
KELUARGA AKU Y ANG SUCI..
KAU MEMANG TAK SEDAR DIRI,
KAU JANGAN INGAT AKU TAK TAU
PERANGAI MENYUNDAL KO TU..
BINI KO INGAT KO BAIK2 JERK!!
KEPALA HOTAK KO LA!!
GERAM AKU...
KELUARGA AKU SUCI HOKEY!!
KELUARGA AKU BAHAGIA!!
KO TU TAK LAYAK DIGELAR
AYAH @ SUAMI YG BAIK!!
TAPI AYAH AKU TETAP
YANG TERBAIK DLM KELUARGA AKU

8 comments:

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

sabar jue...bawa mengucap..

memang sakit hati kan kalau org mengata2 family kita ni..

semoga DIA mendapat balasan yg setimpal...

~ ms julie ~ said...

tu la kak ayu..memang sakit ati sgt..kiter bcakap dgn org lain..die plak myibuk merapu yg bukan2..sakit ati sgt2..sampai hari ni still terasa bangettt..

~ thalhazlin ~ said...

dear, nape nih? huhu. marah sangat ni. tapi, memang patut pun marah. kalau orang kutuk adik kita pun marah, apatah lagi kutuk ayah? macam sial je jantan tuh. biadap sungguh. [owh, sory. akak pulak over]. apapun, sabar ek rahimah.doa orang yang teraniya selalu makbul.

tieha8384 said...

uiks...saper yg wat ko sakit hati sgt2 nie babe....sabar babe..setiap aper yg dia ckp tue pasti akan berbalik kt dia semula......sabar yerkkkkk

~ ms julie ~ said...

kak thalha > mulot jantan mcm sial kak kat opis nie..geram je dbuatnyer.suka suki jer nak hina..die tu lagi hina,budget suci je diri die..naseb baek saya tak tumbuk die..ha3

tieha > ha3..geram babe..naseb baek aku tak keluarkan silat aku..ha3

~ thalhazlin ~ said...

julie, nak mintak add pliss? nak send card neh?
email akak ek : mythalha@yahoo.co.uk.
tq:)

Cik Andam Hazlina @ Wideliabeauty.com said...

waaa jahat nya org tu.. hheheheheh

tieha8384 said...

salam babe..ada tag tuk ko..amek cepat2 yerr...