Sunday, April 11, 2010

~ Surirumah sepenuh masa? ~

Salam bicara dimulakan..erm..sekarang ummi tengah menanti papa pulang dari keje. Beginilah rutin ummi di hujung minggu. Sejak papa bekerja sebagai mekanik di Perodua, masa kami terhad untuk bersama and nak berjalan. Ye la kalau hari sabtu, papa fulltime. Nak tak nak ummi kena bawa Muiz berjalan2 tanpa papa..sob3...
Mengenai title di atas tuh..da 2minggu ummi bercuti. Rasanya macam malas jerk nak naek keje. Maklumlah ummi dah takde mood nak berkeje disitu sejak insiden rabu yang lepas. Sakit hati tak hilang lagi nieh. Ummi rasa naek keje macam nak letak notis benti keje sebulan. Pastu ummi nak dok umah jaga Muiz. Sambil tuh ummi ade planning untuk buat bisnes dari rumah. Tapi ummi ngah terfikir bisnes apa yang dibuat erk. Ummi ade kemahiran dalam andaman, memang ummi akan buka andaman sendiri. Tapi ummi perlu hadiri kursus untuk memahirkan diri ini..he3.... Sementara ummi masih belum mengandung, baek ummi manfaatkan masa yang ada nieh. Ummi plan bila da mula mengandung, ummi dah tak mo buat keje2 berat and tak mo stress2 macam ummi peknen kan 'adik' Muiz dulu..Ummi nak relax2 jerk..Ummi rasa tahun depan ummi akan menambah bilangan anak ummi..hiksss..Semoga Allah permudahkan niat ummi itu..
Tapi memang seronok duduk rumah layan Muiz..selama nieh nenek die jerk yang layan. Nieh bila ummi duduk umah..Muiz bukan manja lagi dgn ummi..Nanti ummi akan cari masa yang sesuai untuk resigned ye sayang..he3..Semoga rezeki kami sekeluarga akan melimpah ruah dan tidak lupa untuk bersedekah...

3 comments:

~ thalhazlin ~ said...

kalau nak buka bisnes andaman, bukan suri rumah sepenuh masa. bekerjaya gak ummie. okay gak tu buat bisnes andaman sekarang neh cam tengah hangat je. banyak untung kalau kene caranya, apatah lagi kalau ada talent. aisey. tak dapat la kite nak merasa diskaun ummie ek. hee. apapun good luck!

~ ms julie ~ said...

alala..cian dier..he3...
lambat sket ler kiter buka..
modalnyer baru ade..sket2 dulu..
saya mula pon dr kengkawan..
atas dasar percaya and puas hati,
Alhamdulillah..family pon restu..
InsyaAllah akan dperluaskan lagi..
eh bukan suri rumah erk..he3..
saya mula bisnes dari rumah, bole pantau anak2 dan family skali.. ade rezki lebih buka kedai plak..
Camne psiapan akak?? Mesti bdebar2 kan..tak sabar nak tengok Kak Thalha yang syantek nieh.. ;-)

siti said...

salam ziarah...
apa2 pun gud luck ye