Saturday, March 27, 2010

~ Hanya 5 minit ke pejabat? ~

Salam semua..mesti pelik dengan tajuk di atas kan??he3..kenapa erk?? Entry ni short jerk. Ummi nak citer pasal pagi tadi.Beberapa minit yang lalu..Oh yeahhhh!! Sejak ummi disahkan mengandung nieh ummi jarang sesangat drive keter. Sebab utama, ummi tak tahan menahan sakit pinggang. Walaupun bawa kete tu hanya 10min..Sampai papa kata, ummi nie manja banget la.he3..so what papa??ok what ummi manje2 dgn papa. Sebab kedua nyer, tempat keje papa dengan ummi sehala. So papa hantar ummi pegi work, baru papa sampai tempat work dier..he3.. So alasan yang munasabah la kan..

Hokey..berbalek dengan title di atas tuh..hari ini ummi terpaksa drive sendiri untuk pegi opis. Sebab??Sebab lagi kew ummi..ha3..Mestila sayang..hu3..Bukan pe, petang nanti ummi kena balek kampung papa. Kali ini ummi balek bukan untuk bersenang lenang hokey.Ummi balek sebab ummi nak mencari rezki.Esok ummi ade tempahan andama.Just solek jerk.Buat sementara ni ummi just amek solekan dulu.Lebihnya nanti, InsyaAllah ade rezki ummi akan buka butik andaman sendiri.Amin.. Pastu pagi tadi, ummi da lambat sgt nak pegi opis, so ummi pecut kete..kebetulan jalan yang singkat plak ade orang buat keje kawin. So jauhla ummi kena pusing. Tengok jam kete papa ummi da lewat sgt.So, ummi pe lagi tekan pedal minyak.. vroooooommmmmmmmmmm...ha3..kalo papa tau ummi rempittt nieh..confirm kena marah dengan papa..Coyiee papa, ummi da lambat sangat..Sekali 5min ummi sampai opis..Fuhhh!!..

Itula cherita pasal 5 minit..ha3..So, kengkawan jangan jadi macam ummi yerk..merempit..lagi2 ummi ngah peknen...har3

2 comments:

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

sila jaga keselamatan diri dan juga baby dalam kandungan....berhati2 dijalan raya...

~ thalhazlin ~ said...

wow, nak buka butik andaman sendiri. good luck dear! take care ek :)